Teletekst

Prozor za praćenje teleteksta ti omogućuje da on-line pratiš isti teletekst koji možeš pratiti na televiziji. Teletekst on-line ne samo da pregledniji i lakši za navigaciju od onoga koji se prikazuje na TV-u, već ti promjene donosi istog trenutka kada su se dogodile.

Sadržaj

Kako doći do teleteksta

Do teleteksta možeš doći preko glavnog izbornika klikom na link TTX.

Glavni izbornik s linkom Teletekst

Također se do teleteksta može doći i preko središnjeg stupca na naslovnoj stranici. Klikom na jedan od brojeva stranica teleteksta otvara se prozor u kojem se nalazi teletekst.

Teletekst u desnom stupcu na naslovnici

Dijelovi teleteksta

Prozor teleteksta sastoji od slijedećih dijelova:

  1. popisa stranica – trenutno aktivna stranica označena je drugom bojom
  2. popisa podstranica – popis prikazuje umanjene sličice podstranica
  3. slika trenutno aktivne podstranice

Dijelovi teleteksta

Navigacija među stranicama i podstranicama je krajnje jednostavna: jednostavno klikneš na stranicu ili podstranicu koja te zanima. U slučaju ako sve podstranice ne stanu istovremen na ekran, s desne strane pojavi se klizač pomoću kojeg možeš doći do željene podstranice:

Teletekst

Osim korištenja miša za navigaciju, stranice i podstranice možeš mijenjati i pomoću strelica na tipkovnici (gore-dolje, lijevo-desno):

Tipke sa strelicama

Osvježavanje prikaza

Teletekst stranice koje prikazuju rezultate događaja u tijeku često mijenjaju svoj sadržaj, kako bi mogli ažurno pratiti svaku promjenu. Svaki puta kada se nešto promijeni na trenutno prikazanoj teletekst stranici, oko slike se pojavljuje crveni okvir koji brzo nestane. Time ti teletekst želi privući pažnju i dati ti do znanja da je došlo do promjene.

Prikaz preko cijelog ekrana

Prozorčić u kojem se nalazi teletekst možeš otvoriti i preko cijelog ekrana, pomoću ikone u gornjem desnom uglu, kao i kod bilo kojeg drugog prozora.

Prikaz preko cijelog ekrana