Teletekst

Prozor za praćenje teleteksta vam omogućuje da on-line pratite isti teletekst koji možete pratiti na televiziji. Teletekst on-line ne samo da pregledniji i lakši za navigaciju od onoga koji se prikazuje na TV-u, već vam promjene donosi istog trenutka kada su se dogodile.

Sadržaj

Kako doći do teleteksta

Do teleteksta možete doći preko glavnog izbornika klikom na link TTX.

Glavni izbornik s linkom Teletekst

Također se do teleteksta može doći i preko središnjeg stupca na naslovnoj stranici. Klikom na jedan od brojeva stranica teleteksta otvara se prozor u kojem se nalazi teletekst.

Teletekst u desnom stupcu na naslovnici

Dijelovi teleteksta

Prozor teleteksta sastoji od slijedećih dijelova:

  1. popisa stranica – trenutno aktivna stranica označena je drugom bojom
  2. popisa podstranica – popis prikazuje umanjene sličice podstranica
  3. slika trenutno aktivne podstranice

Dijelovi teleteksta

Navigacija među stranicama i podstranicama je krajnje jednostavna: jednostavno kliknete na stranicu ili podstranicu koja vas zanima. U slučaju ako sve podstranice ne stanu istovremen na ekran, s desne strane pojavi se klizač pomoću kojeg možete doći do željene podstranice:

Teletekst

Osim korištenja miša za navigaciju, stranice i podstranice možete mijenjati i pomoću strelica na tipkovnici (gore-dolje, lijevo-desno):

Tipke sa strelicama

Osvježavanje prikaza

Teletekst stranice koje prikazuju rezultate događaja u tijeku često mijenjaju svoj sadržaj, kako bi mogli ažurno pratiti svaku promjenu. Svaki puta kada se nešto promijeni na trenutno prikazanoj teletekst stranici, oko slike se pojavljuje crveni okvir koji brzo nestane. Time vam teletekst želi privući pažnju i dati vam do znanja da je došlo do promjene.

Prikaz preko cijelog ekrana

Prozorčić u kojem se nalazi teletekst možete otvoriti i preko cijelog ekrana, pomoću ikone u gornjem desnom uglu, kao i kod bilo kojeg drugog prozora.

Prikaz preko cijelog ekrana